SPOTKANIE Z KONIEM – DZIEŃ OTWARTY W FUNDACJI STWORZENIA PANA SMOLENIA

Nie było Planu B! My i tak założyliśmy, że pomimo deszczowej pogody będziecie chcieli nas odwiedzić. I tak właśnie się stało! W minioną niedzielę, przy wtórze folkowych dźwięków Gości witał DJ Adam, Dobre Dusze czuwały nad ogniem, dokładając co rusz nowe polana, Daniel obdarowywał rozanielonych Najmłodszych watą cukrową, a nasi Terapeuci i Wolontariusze w pełnej gotowości najpierw przedstawili wszystkich mieszkańców stajni, potem dla najmłodszych urządzili oprowadzanki, a na koniec zaprosili do wspólnej zabawy w namiocie (wtedy lało już całkiem dotkliwie). Tam Młodsi
i trochę Starsi mogli sprawdzić swoją tężyznę fizyczną w specjalnie przygotowanej konkurencji
z przeszkodami…..Śmiałkowie w międzyczasie sprawdzali swoją wiedzę w quizie na temat „końskich spraw”, a Ci, którzy jeszcze nie mieli dość, zakończyli spotkanie ucząc się kroków „belgijki” pod wodzą Julki. Oczywiście była
też biesiada (z domową grochówką w roli głównej), długie rozmowy, zdjęcia i odwiedziny w stajni. Dziękujemy wszystkim przybyłym Gościom – każde ciepłe słowo, drobny gest wiele dla nas znaczą! Pięknie dziękujemy też naszym wspaniałym Wolontariuszkom i Wolontariuszom, wśród których byli również Panowie z Zakładu Poprawczego w Poznaniu – doceniamy ogromnie pracę, którą włożyliście w przygotowanie dzisiejszego wydarzenia. Do zobaczenia!