PARADA ZWYCIĘZCÓW 2019

Za nami PARADA ZWYCIĘZCÓW czyli IV Towarzyskie Zawody Jeździeckie w Baranówku! Cóż to były za emocje!!!! 22 września, tuż po godzinie 10.00 powitaliśmy Bohaterów dnia, wspólnie wysłuchaliśmy hymnu, następnie zaś Sędziowie i Organizatorzy odebrali przysięgę od Uczestników. Pozostało jeszcze rzucenie uważnym okiem na parkur i……START!!! Rodzice, Rodzeństwo, Przyjaciele i Pracownicy fundacji dopingowali Podopiecznych z całych sił, a i łza w niejednym oku się zakręciła….wiele wzruszających chwil za nami, które sięgnęły zenitu w momencie dekoracji. Zawodnicy startowali w kilku konkurencjach, wykazując się ogromnym skupieniem i dokładnością, nagradzani gromkimi brawami przez Publiczność. Kumulacja emocji nastąpiła oczywiście przy wręczaniu medali, pamiątkowych flo i upominków! Dziękujemy Wydawnictwu Media Rodzina za piękne książki, Gminie Mosina za gadżety, anonimowym Darczyńcom za wszystkie prezenty, z których była masa radości!!! Ogromne podziękowania kierujemy do Sędziów – w tej roli wspaniale sprawdziły się dziś dwie Panie: Monika Grzybkowska oraz Izabela Cierzyńska. Specjalne podziękowania kierujemy do Terapeutów i Wolontariuszy: Edyta, Lidka, Agata, Przemo, Tymek, Jacek, Natasza – bez Was by się nie udało! Wsparli nas ogromnie również Wolontariusze z Zakładu Poprawczego w Poznaniu z Opiekunem, Panem Mariuszem – bardzo Wam dziękujemy za pomoc! Stery Szefa Kuchni dzierżył Pan Mariusz Olejniczak, serwując pyszną zupę. Deser natomiast zjedliśmy przed obiadem, bo dzięki zaangażowaniu Rodziców mogliśmy się raczyć wybornymi ciastami domowej roboty.
Na koniec specjalne podziękowania kierujemy do Łucji Kłobuchowskiej, głównej Organizatorki Parady Zwycięzców, która wspaniale przygotowała naszych Jeźdźców i Tomisławowi Stefaniakowi, który zapanował nad nagłośnieniem
i masą innych spraw. Kłaniamy się wszystkim Państwu, którzy pomogli nam w przeprowadzeniu Zawodów!