OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA „HIPOTERAPIA W UJĘCIU INTERDYSCYPLINARNYM”

Szanowni Państwo! W dniach 26 – 27 października 2019 roku, Fundacja Stworzenia Pana Smolenia wraz z Polskim Towarzystwem Hipoterapeutycznym miała zaszczyt być gospodarzem Ogólnopolskiej Konferencji „Hipoterapia w ujęciu interdyscyplinarnym”. Dwudniowe wydarzenie obfitowało w wiele interesujących wykładów i warsztatów z dziedziny hipologii, medycyny i psychopedagogiki. Pragniemy z tego miejsca wyrazić swoje uznanie i podziękować wszystkim naszym Prelegentom i Gościom, którzy podzielili się z nami swoją wiedzą i  doświadczeniem, a byli to:
dr hab.n. med. Katarzyna Hojan, dr n. biol. Faustyna Manikowska, dr n.med. Barbara Purandare, dr Anna Baranowska, dr Anna Różańska – Kirschke, dr Monika Stefaniak, mgr Grażyna Ziałacka , mgr Anna Żygadło,
mgr Małgorzata Szewczyk, mgr Adriana Ulbrych, Łucja Kłobuchowska, Jerzy Sawka, Wojciech Mickunas , Charles Fletcher, dr Michał Piekarz, mgr Tomasz Tański, Tomasz Biduś, Piotr Jankowiak, Krzysztof Skorupski, mgr Michał Koszla i Dominik Orzoł. Dziękujemy Prezes Polskiego Towarzystwa Hipoterapeutycznego Pani Annie Strumińskiej, Panu Antoniemu Kaliszowi, Członkowi Rady Powiatu Poznańskiego, Panu Jerzemu Banasiowi, który przywołał w swoich wspomnieniach postać naszego Fundatora, Pana Bohdana Smolenia, a także Jagodzie, Kacprowi i Piotrowi- Podopiecznym Fundacji, którzy uroczyście i symbolicznie otworzyli naszą Konferencję!

Konferencja „Hipoterapia w ujęciu interdyscyplinarnym” objęta została honorowym patronatem Starosty Poznańskiego Pana Jana Grabkowskiego i patronatem medialnym Telewizji Polskiej o/Poznań.

Wydarzenie wsparte zostało przez: Gminę Mosina, Firmę Debon, Piekarnię „Rzemieślnicza” Michała Nowaczyka, Firmę 3line.pl, Szkołę Językową Link Up Agnieszki Kułaczkowskiej, Oberżę Pod Dzwonkiem i Karczmę Podkowa Leśna.

Dziękujemy wszystkim Wolontariuszkom i Wolontariuszom, którzy pomagali nam w trakcie trwania Konferencji – takie wydarzenie wymaga zaangażowania wielu osób!

Do zobaczenia na kolejnej Konferencji Hipoterapeutycznej, jesienią 2020 roku w Warszawie!