MIKOŁAJKI- 8.12.2019 r.

Orszak Świętego Mikołaja w asyście uroczych Elfów, Pani Mikołajowej i rzeszy Pomocników, przyjechał do Dzieci
z Sowinek i Sowińca. Radość to była ogromna gościć Was wszystkich w naszej fundacji! Zanim przybył zacny Święty, bawiliśmy się fantastycznie biorąc udział w animacjach sportowych przygotowanych przez Pana Jacka, plastycznych (dziękujemy naszej Asystentce Annie za pomoc przy tworzeniu ozdób!), jeżdżąc iście gwiazdkową bryczką powożoną przez Michała, no i wierzchem rzecz jasna również! Wyborne, domowe ciasta serwowała Pani Klara z zespołem,
a głodni posilali się kiełbaskami prosto z ogniska. Mikołaj zajechał do nas bryczką w iście hollywoodzkim stylu, witany entuzjastycznie przez Dużych i Małych Gości. I przywiózł furę prezentów!!! Czuliśmy tego dnia, że święta zbliżają się do nas wielkimi krokami….Dziękujemy wszystkim wspaniałym Terapeutom i Wolontariuszom za pomoc w organizacji wydarzenia, zacnym Gościom za przybycie, a wszystkim Wam życzymy, by czas przed Bożym Narodzeniem wypełniało radosne oczekiwanie, zaduma i morze życzliwości!