Kurs instruktora hipoterapii

Szanowni Państwo,

podaję nowe informacje, związane z planowanym kursem hipoterapii:

Kurs (nowy termin) zaplanowano w dniach 4-13.12 br. Aby się odbył musi zgłosić się minimum 8 osób. Wymagane jest min. średnie wykształcenie. Opłata za kurs wynosi 1500,- plus (dla osób niebędących instruktorami/trenerami jeździectwa) 50,- za egzamin z jazdy konnej (jazda bez siodła w trzech chodach konia) oraz 50,- PLN za egzamin końcowy i legitymację. Wystawiamy też zaświadczenie o ukończeniu kursu wg wzoru MEN. Organizator kursu – Fundacja Stworzenia Pana Smolenia wpisana jest do Rejestru Instytucji Szkoleniowych.

Zgłoszeń dokonuje się przez formularz internetowy do którego link zamieszczam https://forms.gle/NzmNnzT6WaqzZbJF8. Uwaga: osoby, które zgłaszały się do poprzedniej edycji, która się nie odbyła – proszę o powtórne wypełnienie formularza, ponieważ nastąpiły w nim zmiany (za kłopot przepraszam 😊) związane z koniecznością podania danych niezbędnych do wypisania zaświadczenia na wzorze MEN.

O konieczności wniesienia wpłaty poinformuję uczestników kursu w osobnej wiadomości. Po zweryfikowaniu na naszym koncie (patrz strona www) wpłaty, przesyłamy do zgłoszonych uczestników materiały, wg których należy się przygotować do kursu we własnym zakresie.

Ta wstępna wiedza będzie ugruntowywana i weryfikowana w pierwszych dniach kursu, podczas zajęć webinarowych – 4-6.12 w godzinach 15:00-19:00. Zajęcia stacjonarne odbywać się będą w naszym ośrodku (sala wykładowa i ujeżdżalnia) przez kolejne dni (10-12.12) w tych samych godzinach. W ostatnim dniu kursu (niedziela 13.12) odbędzie się egzamin teoretyczny ze znajomości zagadnień hipoterapii. Polega on na teście wielokrotnego wyboru składającego się z 30-tu pytań.

Oprócz części teoretycznej, aby uzyskać tytuł instruktora hipoterapii należy odbyć praktykę – 40 godzin w charakterze pomocnika hipoterapeuty (przynajmniej 20 godzin w naszym ośrodku).

Mam nadzieję, że udało mi się udzielić szczegółowych informacji. W przypadku dalszych pytań – jestem do dyspozycji pod adresem e-mail oraz numerem telefonu podanym poniżej.

Pozdrawiam serdecznie,

Tomisław Stefaniak