20 – LECIE PONY EXPRESS POLSKA

22 sierpnia 2020 roku zakończona została trasa jubileuszowego ( to już 20 lat!) Europejskiego Pony Expressu. Jesteśmy zaszczyceni i wzruszeni faktem, że kolejny już raz przedstawiciele Fundacji Stworzenia Pana Smolenia mogli być częścią tego niezwykłego wydarzenia. Ostatni etap trasy przypadł na Baranówko, gdzie po uroczystym odebraniu przysięgi od Riderek ( w tym roku to Panie wiodły prym na ostatnim odcinku przejazdu), uhonorowano Kurierów Poczty Konnej, którzy odeszli w minionych latach. Wspominano ciepło naszego Fundatora, Pana Bohdana Smolenia oraz wielu zasłużonych dla propagowania idei Pony Express wyjątkowych Ludzi.

Finał jubileuszowego przejazdu miał miejsce w Miasteczku Kowbojskim w Luboniu, dokąd o wyznaczonym czasie trafiły zabezpieczone w sakwach przesyłki, które dostarczyli nasi jeźdźcy. Dziękujemy Organizatorom za zaproszenie, wspaniałą atmosferę, życzliwość i profesjonalną organizację wydarzenia.

Do zobaczenia w przyszłym roku!

Zdjęcia wykonał Pan Wiesław Czaja. Dziękujemy bardzo!